Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Július 12. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fáj a háta? Ne az időjárást hibáztassa!

Fáj a háta? Ne az időjárást hibáztassa!

Az ízületi és izomfájdalommal küzdők a legtöbbször az időjárást okolják fájdalmaik jelentkezéséért. Egy új tanulmány azonban ellentmond ennek az elméletnek, legalábbis azok esetében, akik derékfájásra panaszkodnak - írja a Fox News.

A kutatók legújabb tanulmányuk keretében az ausztráliai Sydney-ben élő közel ezer olyan ember adatait elemezték, akik derékfájással mentek el orvoshoz. Ezt követően a szakemberek megvizsgálták a hátfájási tünetek jelentkezése körüli időjárási viszonyokat, valamint az azt megelőző egy hónapra visszamenőlegesen, amikor az érintettek nem panaszkodtak hátfájásra.

Megállapították, hogy a hőmérséklet és egyéb időjárási körülmények, valamint a hátfájás között nem volt összefüggés. Bár a magasabb szélsebesség és a széllökések kismértékben növelték a derékfájdalom előfordulását, de ez a hatás olyan kicsi volt, hogy valószínűleg nincs hatással a betegek életminőségére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.