Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Március 12. 06:54, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Fakanállal verte szét az idős asszony fejét az alkoholért

Fakanállal verte szét az idős asszony fejét az alkoholért

Alkoholért és 15 ezer forintért ölte meg gyilkosa azt az idős asszonyt, akinek holttestét szerdán reggel találták meg békési házában. A brutális gyilkos egy nagyméretű fakanállal verte szét az álmából felriadt áldozat fejét - értes

A gyilkosság gyanúsítottját, a rendőrség közlése szerint egy 18. életévét betöltött fiatalembert, hat órával az emberölés felfedezése után vették őrizetbe. A gyilkos kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a szerdára virradó éjjel, részegen mászott be áldozatához, akit ismert. A 87 éves asszonytól alkoholt akart kérni, de - mindenre felkészülve - magához vett egy nagyméretű, zsírkavaráshoz használatos fakanalat is. A kerítésen átmászva jutott be a nő Kecskeméti utcai házába, a zajra felriadt áldozatot pedig azonnal ütni kezdte a fakanállal. Olyan erővel sújtott le többször is, hogy a vaskos fakanál kettétört. Az áldozat a bántalmazás következtében azonnal meghalt. A fiatalember a gyilkosság után megitta az összes szeszt, amit csak a házban talált, magához vette az áldozat 15 ezer forintját, majd elment.

A nyomozók a tanúkihallgatások és a nyomrögzítés során szerzett információk alapján azonosították a tettest. A fiatalembert otthonában fogták el. Megtalálták nála a gyilkosság idején viselt, erősen összevérezett ruhákat, s a gyilkos eszköz, a fakanál is előkerült egy lakatlan házból, ahová a tettes eldugta. A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított fiatalembert őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.