Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. Október 18. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Fakóbb és drágább lesz a fűszerpaprika?

Fakóbb és drágább lesz a fűszerpaprika?

Az utóbbi évek legrosszabb fűszerpaprika-termése várható idén. A sok eső és kevés napsütés miatt a paprika nem tudott rendesen beérni, a csapadékos, hűvös ősz pedig a szárításnak nem kedvez. Az őrleményekben alig van festékanyag, í

Rossz idők jártak a kevés csapadékot és sok napsütést kedvelő fűszerpaprikára: a május végi, június eleji esők már az ültetés után sok kárt okoztak, a hűvös ősz eleji időben pedig nem tudott a növény teljesen beérni.

A sok csapadék miatt az idei paprikának az átlagosnál magasabb a víztartalma, ami megnehezíti a fűszeralapanyag szárítását. Nagyobb odafigyelést, többszöri válogatást igényel, ami jelentős többletköltséget jelent. Ráadásul az őrleményekben kevesebb lesz a festékanyag, fakóbb lesz a színük.

Az át nem alakuló cukortartalom miatt ugyan az idei fűszerpaprika íze jobb lehet az átlagosnál, a termelők viszont attól tartanak, hogy a fogyasztók zöme a termék színe alapján vásárol.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV