Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 24. 06:33, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Falatozásból jött össze a segítség

Falatozásból jött össze a segítség

Ettek, ittak, táncoltak és ebből még pénzt is gyűjtöttek a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatói. Az intézményben egy nemzetközi esten 54 ország tanulói főztek csaknem kétezer vendégre még február végén. Bemutatkoztak a nemzetek,

A gyerekklinika belgyógyászati osztálya kapta a pénzt, ott ugyanis már évek óta nem volt felújítás.

„Ez talán nem jelenik meg olyan markánsan a társadalom szemében, mint például a daganatos betegek ellátása, vagy az egész pirinyó időnként egy kiló alatti születési súlyú újszülöttek ellátása, úgyhogy teljesen érthető okokból az adományoknak csak egy szerényebb része csörgedezik erre" - mondta Dr. Decsi Tamás a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika igazgató-helyettese.

A kórteremben kicserélik a műanyagpadlót, új csempék és csapok kerülnek ide. A gyermekklinika belgyógyászati osztályán 6 kórterem van, ebből a mostanival együtt kettőt sikerült felújítani, további négyben azonban még szükség van átalakításokra.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.