Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Január 05. 10:31, péntek | Külföld

FANTASZTIKUS! Dallam rejtőzik az 520 éve elkészült Utolsó vacsora festményben

FANTASZTIKUS! Dallam rejtőzik az 520 éve elkészült Utolsó vacsora festményben

Elképesztő dologra jött rá az olasz férfi a világ talán legfantasztikusabb, legösszetettebb, legrejtélyesebb festménye kapcsán.

Leonardo da Vinci 1498-ra, azaz 520 évvel ezelőttre készíti el 422 cm magas és
904 cm széles festményét.

Ha össze szeretnénk állítani a valaha volt legtitokzatosabb, rejtélyekkel leginkább átszőtt festmények listáját, Leonardo da Vinci képe, az 1494-98 közt megalkotott Az utolsó vacsora méltán kerülhetne az élmezőnybe. Sőt, talán nem lenne túlzás azt állítani, hogy kiérdemelné az első helyet.

A Jézus keresztre feszítése előtti napon tanítványaival közös vacsoráját és az eukarisztia szentségét megörökítő képről időről időre újabb és újabb fantasztikus, évszázadokon át rejtőzködő részletek fedik fel magukat a világ előtt.Dallam a képbenGiovanni Maria Pala olasz zeneszerző felfedezése egyike a legfantasztikusabbaknak, melyeket valaha a kép kapcsán tettek. A következőkben szólunk a részletekről, és további rejtélyeket, felfedezéseket is mutatunk a kép kapcsán.


Pala húzott öt vízszintes vonalat, és a vonalakhoz eső, azokon így elhelyezkedő kenyereket és kezeket hangjegyekként értelmezte.

A DALLAMOT ITT TUDJÁTOK MEGHALLGATNI:

https://www.youtube.com/watch?v=ib5BnMe3elQ

Az Utolsó vacsora egyébként a milánói Santa Maria della Grazie-kolostor falára készült. Érdekes részlet, hogy da Vinci nem nedves vakolatra dolgozott, hogy az idő ne sürgesse, és a színek is élénkebbek legyenek.

Forrás: femina.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -