Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2010. Január 05. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Farsangi koncert a Győri Balettel

Farsangi koncert a Győri Balettel

Farsangi koncertre várja a klasszikus zene szerelmeseit a Győri Filharmonikus Zenekar január 15-én 19 órakor a Richter Teremben. Idén a Győri Balett is beszáll a produkcióba. A klasszikus zenék mellett teh

A közönség természetesen nem marad le semmiről, hiszen a klasszikus muzsika és a tánc találkozását kivetítők segítségével kísérhetik figyelemmel. Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője elmondta: a Győri Balett mellett Tokody Ilona, Bakonyi Marcell és Muskát András személye a garancia arra, hogy aki eljön, fantasztikus élményekkel gazdagodik. Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója hozzátette: sikeres volt a 2009-es esztendő a zenekar számára, éppen ezért szeretnék meghálálni azt a sok támogatást, amit a tavalyi év során kaptak. Ezért arra gondoltak, hogy elárverezik azt a plakátot, amely a filharmonikusok és Ennio Morricone koreai turnéját népszerűsíti, s amelyet a mester" is ellátott kézjegyével. A kikiáltási ár 50 ezer forint, s aki segít, a győri pacemaker centrum kialakításához járul hozzá. Dézsi Csaba András, főorvos a felajánlást megköszönve elmondta: a zenében fontos a ritmus, az ütem, a lüktetés, s nincs ez másként a szív esetében sem. Ha pedig gond van, a pacemaker valóban jó szolgálatot tesz. Ebből a készülékből egyébként tavaly 300 darabot ültettek be Győrben, így érthető, ha ezt a jövőben a legjobb körülmények között akarják megtenni. A beruházás mintegy 90 millió forintba kerül, a támogatásra tehát valóban nagy szükség van. A Duna Takarék például 1,5 millió forintot ajánlott fel, de a PannonVíz is hozzájárult már a pacemaker centrum kialakításához. A jótékonykodáshoz a keddi sajtótájékoztató végén a Győri Balett is csatlakozott: Kiss János, igazgató a társulat egyik előadásának bevételét ajánlotta fel. Az pedig, hogy a Morricone aláírásával díszített plakát kié lesz és mennyiért talál gazdára, az idei médiabálon, január 16-án derül ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.