Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Február 20. 16:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fazekas: nincs olyan üzemtörvény-tervezet, amely tönkretenné a nagyüzemeke

Fazekas: nincs olyan üzemtörvény-tervezet, amely tönkretenné a nagyüzemeke

Nincs olyan üzemtörvény-tervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumban, amely tönkretenné, vagy nehéz helyzetbe hozná a nagyüzemeket, nincs olyan tervezet a minisztériumban, amelyre a sajtó hivatkozik - hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesz

Nincs olyan üzemtörvény-tervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumban, amely tönkretenné, vagy nehéz helyzetbe hozná a nagyüzemeket, nincs olyan tervezet a minisztériumban, amelyre a sajtó hivatkozik - hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormányzati hírportálon közzétett szerdai video-nyilatkozatában.

A vidékfejlesztési miniszter a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent cikkre reagált. Ebben egy olyan készülő üzemgazdálkodási törvény-tervezetet ismertetettek, amely szerint az agrárgazdaságokat arra köteleznék, hogy öt éven belül mondjanak le az 1200 hektárnál nagyobb földterületeikről.
Fazekas Sándor közölte: "elkötelezettek vagyunk a családi gazdaságok, az agrár-középosztály megerősítése ügyében, és minden eszközzel azon vagyunk, hogy a magyar mezőgazdaság fejlődjön, gyarapodjon". Hozzátette: ez az elmúlt években jól látható volt, példaként hozta a sertéságazatot, illetve a dinnye- és az uborka-, továbbá a Négy Mancs-ügyet, valamint a húsipari feldolgozók érdekében tett intézkedéseket. Leszögezte: a szaktárca az elmúlt években mindig azért dolgozott, hogy a magyar mezőgazdaság eredményes legyen, az elért pozíciókat megőrizze és fejlődjön.
"Senkit sem akarunk tönkretenni, mi a mezőgazdaságot nem bontani, hanem építeni szándékozunk és ebben a szellemben dolgozunk a jövőben is" fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV