Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Február 07. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Február 17-én tartja idei első ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés

Február 17-én tartja idei első ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés

A napirendi pontok között több „hagyományos" is szerepel, így tárgyalnak a megyei önkormányzat 2011. évi költségvetésének módosításáról, az évközi központi pótelőirányzatokról, azok változásairól.

Tárgyalja és várhatóan el is fogadja a közgyűlés a megyei önkormányzat 2012. évi költségvetését. A korábbi évekhez képest változás azonban az, hogy ebben az évben már nem két fordulóban döntenek a megyei büdzséről, hanem ú.n. egyfordulós tárgyalással fogadják el a költségvetési rendeletet.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak 2012. január elsejével megváltoztak a feladatai: az intézményfenntartó feladatkör megszűnt, a tevékenység a jövőben elsősorban a térségfejlesztés, a területfejlesztés köré szerveződik. Ehhez kapcsolódóan több napirendi pontot is tárgyal februári ülésén a megyei közgyűlés, így többek között foglalkozik a megszűnt RFT jogutódlásával kapcsolatos feladatokkal, valamint az új feladatokra való felkészüléssel.

A közgyűlés napirendi pontjai a hozzájuk kapcsolódó előterjesztésekkel együtt megtalálhatók a megyei önkormányzat honlapján, a Közgyűlések/Közgyűlések anyagai/2012_02_17 tárhelyen. (http://www.gymsmo.hu/index_portal.php?kozgyulesid=54 )

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.

2024. Augusztus 13. 09:13, kedd | Helyi

Anya adta a veséjét a fiának – humán történet a győri kórházból

Amikor egy anya azt mondja a gyermekének, hogy az életemet adnám érted, azt vehetjük komoly ígéretnek.