Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2023. Január 22. 07:15, vasárnap | Helyi

Februárban megnyithat az Aqua Sportközpont tanmedencéje

Februárban megnyithat az Aqua Sportközpont tanmedencéje

Az úszósport minegy 30 képviselője gyűlt össze szerdán, hogy egyeztessenek a városvezetőkkel a győri uszodák újranyitásáról. A megbeszélésen jelen voltak a versenysport, az amatőr úszók, valamint a rekreációs, vagy egészségügyi te

A városi portálon azt közölték ezen a megbeszélésen az hangzott el, hogy az energiaárak drasztikus emelkedésének ellenére, a győri önkormányzat megnyithatja február elején az Aqua Sportközpont tanmedencéjét a sportolni vágyók előtt, ehhez azonban szükség van az Úszó Nemzet Program támogatására is.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, az energiaválság okozta nehézségek ellenére, előbb-utóbb lesz lehetősége az önkormányzatnak arra, hogy megnyissa a korábban bezárt uszodáit. Ezt azonban csak fokozatosan lehet megtenni. A városvezető elmondta azt is, hogy a bezárás óta eltelt időszakban felülvizsgálták a városi uszodák állapotát, áttekintették azokat a lehetőségeket, amelyekkel energia-hatékonyabbá tehetők ezek az intézmények.

Ha érkezik forrás az Úszó Nemzet Programból, akkor nyithat az Aqua Sportközpont tanmedencéje

Aqua Sportközpontban lévő medencék újranyitásáról folyamatos tárgyalások folynak az úszószövetséggel. Az energia takarékossági intézkedéseket már megtették, ám a megemelkedett költségeiket csupán a Úszó Nemzet Program forrásaiból tudnák tovább csökkenteni. Ha minden jól megy, akkor február elején ki is nyithatják a sportközpont tanmedencéjét. A versenymedence LED világításának cseréje még folyamatban van, a korszerűsítés április végére készülhet el.

Nagy a gond a Magyar Vilmos uszodában

A Magyar Vilmos uszodában teljes modernizációra van szükség, hiszen az elmúlt évtizedekben kilyukadt a medence alja, ezt újra kell betonozni, burkolni. Erre az üzemeltető már kért árajánlatokat és reményeik szerint a beruházást be is tudják építeni az idei költségvetésbe. Ha ez sikerül az építkezés az év második felében el is készülhet.

Címkék: győr, uszoda

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 06. 09:15, hétfő | Helyi

A NAV is készül a Valentin-napra

A virágot, ajándéktárgyakat és a csokoládékat értékesítő boltokat ellenőrzi a NAV a következő napokban Győr-Moson-Sopron megyében.

2023. Február 06. 08:15, hétfő | Helyi

Hathetes kölyökkutyákra bukkantak Hegyeshalomnál egy román autóban

Bőröndök alá rejtve, alig hathetes kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy román kocsi csomagtartójában. Hegyeshalomnál ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Németországba tartó autóst.

2023. Február 06. 07:15, hétfő | Helyi

Még lehet pályázni a Kantharosz Gálára

Folyamatosan érkeznek a pályázatok az idei Kantharosz Gálára, a szervezők azonban egészen február 17-ig várják a jelentkezőket.

2023. Február 05. 09:16, vasárnap | Helyi

A Dunaújváros ellen is jó játékkal rukkolt elő az Uni Győr GYVSE

A bajnokság két százszázalékos csapata, a Ferencváros és a Dunaújváros ellen is jó játékkal rukkolt elő az Uni Győr GYVSE női vizilabda csapata.