Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 16. 05:00, kedd | Sport
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Februárban tárgyalnak a budapesti olimpiáról

Februárban tárgyalnak a budapesti olimpiáról

Rendkívüli közgyűlést hívott össze február 6-ára Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, amely arról hivatott dönteni, hogy pályázzon-e Budapest az ötkarikás játékok megrendezésére. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által a múlt héten elfogadott Agenda 2020 reformcsomagra utalva Borkai elmondta: a gigaolimpiák ideje lejárt, a gazdaságos rendezés koncepciója történelmi esélyt jelent Magyarországnak és Közép-Európának - írja aNapi gazdaság.

A kisebb és olcsóbb olimpia, az országon belüli több helyszín, más országokkal közös rendezés, az elmúlt 10 év és a következő 10 év infrastrukturális fejlesztései és sportlétesítmény-beruházásai reális céllá tehetik a budapesti olimpia gondolatát – húzta alá. A MOB első embere arra is kitért, hogy a fővároson túl győri, veszprémi, debreceni, szegedi, gödöllői, miskolci, szombathelyi és székesfehérvári helyszínekkel is számolnának. Borkai Zsolt szerint kandidálás esetén érdemes megfontolni az együttműködést a környező országokkal, lehetne például Horvátországban a vitorlázás, Szlovákiában a vadvízi evezés, Ausztriában a hegyikerékpározás.

A pályázatban sokat segíthet a PwC által készített megvalósíthatósági tanulmány felfrissítése – mondta a Napi Gazdaságnak Nyúl Sándor, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom alapítótagja. Érdemes lenne már 2024-et is megpróbálni, hogy a 2028-as rendezés valós esély legyen, a játékok így is, úgy is 5000 milliárd forintot emésztene fel – tette hozzá. Nyúl szerint jelenleg a sportlétesítményekben 60, az infrastrukturális fejlesztések terén pedig 40 százalékos a készültségünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen