Városlista
2024. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2012. Szeptember 02. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

FED: nesze semmi fogd meg jól - nincs újabb monetáris lazítás

FED: nesze semmi fogd meg jól - nincs újabb monetáris lazítás

Nem jelentett be újabb monetáris lazítást az amerikai fed elnöke. Ben Bernanke meglehetősen szűkszavúan megismételte, hogy beavatkoznak ha szükséges, ráadásul az alacsony kamatszintet is tudják tartani.

Még csak érdemi piaci reakció sem volt Ben Bernanke, Fed-elnök Jackson Hole-i beszédére, amit a piacok hetek óta vártak, már csak azért is, mert két éve ugyanekkor és ugyanitt jelentette be a QE2-t. A piaci szereplők részéről az utóbbi napokban ugyanakkor már érezhetően csökkent a várakozás, ami be is jött. Bernanke európai idő szerint 16 órakor pár percig beszélt, de az előző hónapokban elhangzottakhoz képest nem mondott semmi újat - számolt be róla a privatbankar.hu. Két fontos ígérete van a Fed elnökének. Az egyik, hogy beavatkoznak ha kell, azaz tudnak még pénzt nyomtatni, a másik, hogy az alacsony kamat-politikát ki tudják tolni az eddig ígért időponton túl.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 20. 06:17, kedd | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: Netanjahu elfogadta az amerikai áthidaló javaslatot

Antony Blinken amerikai külügyminiszter izraeli tárgyalásai után a médiának adott hétfői nyilatkozatában bejelentette:

2024. Augusztus 19. 11:26, hétfő | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: a jelenlegi tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Jichák Hercog izraeli államelnökkel folytatott hétfői megbeszélésén kijelentette, hogy a jelenlegi tűzszüneti és túszcsere tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére.

2024. Augusztus 16. 07:48, péntek | Külföld

Andrzej Duda: fegyverkezni kell, hogy senki se merje megtámadni Lengyelországot

A történelem és a mostani ukrajnai háború tanulsága az, hogy fegyverkezni kell, nehogy valaki meg merje támadni Lengyelországot

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.