Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Február 15. 15:41, péntek | Belföld

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Egy nagymarosi férfi 2018 júliusában egy este elhatározta, hogy kirabolja a Nagymaros-Visegrád vasútállomás jegypénztárosát.

Eltervezte, hogy visz magával egy kést, és azzal kényszeríti majd arra, hogy adja át a bevételt. Arra számított, hogy legalább 1 millió forintot szerezhet.

Fekete nadrágot és fekete kapucnis felsőt húzott, és egy fekete pólót kötött az arcára. Sőt, váltóruhát is elrejtett a Duna-parton, hogy menekülés közben átöltözzön, és ne ismerjék fel - olvasható az Ügyészség oldalán.

A késsel a kezében bement az állomás épületébe. Egy ideig csak figyelte a nőt, aki éjfél előtt lépett ki a pénztárból.

Odafutott hozzá, beráncigálta a pénztárba, és követelte tőle, hogy adja át a széfben lévő pénzt.

Mivel a kassza üres volt, a rabló kirántotta az íróasztal fiókját és zsebre vágta az ott talált 31 ezer forintot. A férfi eémenekült, a pénztáros pedig segítséget kért az állomásra érkező vonat mozdonyvezetőjétől.

Eközben a férfi átvette a váltóruháját, a másikat pedig meggyújtotta és a késsel együtt a folyóba dobta. A pénzt néhány nap alatt elköltötte. De nem volt sokáig szabadlábon: tíz nap alatt elfogták, és letartóztatták. A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett fegyveres rablás miatt emelt vádat ellene.

orrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba