Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Február 15. 15:41, péntek | Belföld

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Fegyverrel raboltak ki egy MÁV jegypénztárat

Egy nagymarosi férfi 2018 júliusában egy este elhatározta, hogy kirabolja a Nagymaros-Visegrád vasútállomás jegypénztárosát.

Eltervezte, hogy visz magával egy kést, és azzal kényszeríti majd arra, hogy adja át a bevételt. Arra számított, hogy legalább 1 millió forintot szerezhet.

Fekete nadrágot és fekete kapucnis felsőt húzott, és egy fekete pólót kötött az arcára. Sőt, váltóruhát is elrejtett a Duna-parton, hogy menekülés közben átöltözzön, és ne ismerjék fel - olvasható az Ügyészség oldalán.

A késsel a kezében bement az állomás épületébe. Egy ideig csak figyelte a nőt, aki éjfél előtt lépett ki a pénztárból.

Odafutott hozzá, beráncigálta a pénztárba, és követelte tőle, hogy adja át a széfben lévő pénzt.

Mivel a kassza üres volt, a rabló kirántotta az íróasztal fiókját és zsebre vágta az ott talált 31 ezer forintot. A férfi eémenekült, a pénztáros pedig segítséget kért az állomásra érkező vonat mozdonyvezetőjétől.

Eközben a férfi átvette a váltóruháját, a másikat pedig meggyújtotta és a késsel együtt a folyóba dobta. A pénzt néhány nap alatt elköltötte. De nem volt sokáig szabadlábon: tíz nap alatt elfogták, és letartóztatták. A Pest Megyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett fegyveres rablás miatt emelt vádat ellene.

orrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során