Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 02. 08:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fekete gólyákkal és vörös kányákkal ismerkednek a lipóti zöldtáborban

Fekete gólyákkal és vörös kányákkal ismerkednek a lipóti zöldtáborban

Természetvédő tábor nyílt a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton vasárnap. A táborozók a Szigetköz faunájával és flórájával, a térség lakóinak mai életmódjával és a már-már elfelejtett szigetközi mesterségekkel ismerkednek.

A táborlakók Lipótról kerékpárral járják be a településeket, az ártéri erdőket. Szakemberektől lesik el a madárgyűrűzés mikéntjét, kenuból csodálhatják meg az Öreg Duna mellékágait, s a környéken fészkelő fekete gólyákat, a rétisasokat, a barna és a vörös kányát. A denkpáli hallépcső a Duna halfajainak vizsgálatára ad lehetőséget - mondta a programról a táborvezető.

 Peimli Piroska szólt arról, hogy a nádasok élővilágának "feltérképezésére" távcsöves megfigyeléseket végeznek. A vízi egysejtűeket mikroszkóp segítségével veszik szemügyre. Az árvíz és a Duna elterelésének problémáiról pedig diaképek révén tájékozódnak a táborlakók. A természetvédő tábort az idén 10. alkalommal rendezik meg, ezúttal két turnusban.

Az elsőben általános iskolások vesznek részt. A második héten középiskolások és egyetemisták ismerkednek a térséggel, a természet megőrzését szolgáló mezőgazdasági-, és vízgazdálkodási tevékenységekkel, és ezek Dunára gyakorolt hatásaival.

Címkék: tábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.