Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 13. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fél évig tartja az antigenitását: megnyugodhat, akit ősszel beoltottak

Fél évig tartja az antigenitását: megnyugodhat, akit ősszel beoltottak

A Győr-Moson-Sopron Megyei Orvosi Kamara elnöke, dr. Begya László nyúli háziorvos azt mondja, a tavaly ősszel beadott H1N1 elleni oltóanyag hatékony még, fél évig tart a hatása. Győr-Moson-Sopron megyében nincs influenzajárvány, elsősorb

Begya László háziorvos: "A tavaly kiküldött oltóanyag, amit az ÁNTSZ-től kaptunk, amit októberben kaptunk kézhez, és elkezdtük vele az oltásokat, az elviekben még most is hatékony, és körülbelül fél évig tartja az antigenitását. Kialakulhat a megfelelő védettség mellette. Aki tavaly ősszel megkapta, annak nem kell most megadni újfent, aki most gondolja, hogy szeretné magát beoltatni, annak még van rá lehetősége, hogy márciusig ezt megtegye."

"Az én praxisomban elhanyagolható mennyiségű az influenzás megbetegedés, influenzaszerű tünetekkel a napi forgalmamnak 10-15 százaléka jelentkezik. Ezek elsősorban felső légúti hurutos tünetek, nagyon kevés jár izomfájdalmakkal. Alapvető tünete az influenza megbetegedésnek, de inkább légúti hurutos tünetek, köhögések, más típusú lázas állapotok, nem beszélhetünk influenzajárványról" - fogalmazott Begya László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.