Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 29. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Felaprított kérdőívek, coloradói ámokfutó és romániai választások a Lapszemlében

Felaprított kérdőívek, coloradói ámokfutó és romániai választások a Lapszemlében

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke indította el pénteken a szociális konzultáció kérdőíveinek aprítását - számol be a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet arról cikkez, hogy Pszichiátriai kezelés alatt állt James Holmes, a coloradói filmszínházi ámokfutás gyanúsítottja. Minden felmérés azt jelzi, hogy érvényes lesz a román államfő menesztésére kiírt vasárnapi referendum, az elemzők nem hisznek annak sikerében - írja a Népszava.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke indította el pénteken a szociális konzultáció kérdőíveinek aprítását az A.S.A. Magyarország Kft. gyáli hulladékmegsemmisítő telephelyén - írja a Magyar Hírlap. Az elnök kifejtette: miután lezárult a dokumentumok feldolgozása, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala negyvenöt napos határidőt kapott a papíralapú kérdőívek megsemmisítésére, ami vasárnap jár le. Hozzátette, ezzel párhuzamosan minden elektronikus dokumentumot „helyreállíthatatlanul és visszavonhatatlanul” törölnek a hivatali számítógépekről. A válaszok így most már csak statisztikai adatként jelennek meg – tette hozzá Péterfalvi Attila.

***

Pszichiátriai kezelés alatt állt James Holmes, a coloradói filmszínházi ámokfutás gyanúsítottja - írja a Magyar Nemzet. Holmes kezelőorvosa Lynne Fenton pszichiáter volt. Ő volt az, akinek a gyanúsított az aurorai lövöldözést megelőzően egy gyilkosságokat ábrázoló rajzokat tartalmazó jegyzetfüzetet küldött a Coloradói Egyetemre. Holmes a gyanúsítás szerint múlt péntekre virradó éjjel 12 embert megölt, további 58-at pedig megsebesített, amikor Denver elővárosában, Aurorában betört a legújabb Batman-film bemutatójára és tüzet nyitott a moziteremben helyet foglaló nézőkre. A 24 éves, narancssárgás vörösre festett hajú fiatalember az őt elfogó rendőröknek azt mondta, hogy ő nem más, mint Joker, a Denevérember filmbéli gonosz ellenlábasa.

***

Minden felmérés azt jelzi, hogy érvényes lesz a román államfő menesztésére kiírt vasárnapi referendum, az elemzők nem hisznek annak sikerében - írja a Népszava. Több közvéleménykutatás jelent meg a referendum kapcsán. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik Traian Basescu magas, kétharmados elutasítottságát jelzi, és minden esetben magas, 62-52 százalékos részvételi szándékot. A legutolsó felmérés szerint a részvétel 52,5 százalékos lesz és 65,8 százalék Basescu menesztésére voksol. Az egybehangzó eredmények dacára makacsul tartja magát az álláspont, miszerint nem lesz érvényes a referendum, Basescu pedig az elutasítottság ellenére megtarthatja székét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.