Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Április 17. 14:31, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Félárbocon a magyar lobogó

Félárbocon a magyar lobogó

Katonai tiszteletadás mellett, a kormányfő és a köztársasági elnök jelenlétében felvonták majd félárbocra engedték a nemzeti lobogót Lech Kaczynski lengyel elnök halála miatt elrendelt gyásznapon a Kossuth téren.

A repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak emlékére ideiglenesen emlékhelyet állítottak fel, ahol Sólyom László köztársasági elnök, Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke virágot helyezett el.

A középületekre fekete zászló került, ezen kívül a gyásznapról szóló rendelet értelmében az általános iskolák felső tagozataiban, a szakiskolákban, a gimnáziumokban és a szakközépiskolákban pénteken tanórán emlékeztek meg a lengyel és a magyar történelem közös eseményeiről, a két nemzet együttműködéséről.

A fővárosi Szent István bazilikában Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szombaton délután 6-kor szentmisét tart a repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért. A szertartáson jelen lesz Juliusz Janusz érsek Magyarország lengyel származású apostoli nunciusa. A misét élőben közvetíti az MTV 1-es csatornája.

(FH, hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.