Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2010. Április 17. 14:31, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Félárbocon a magyar lobogó

Félárbocon a magyar lobogó

Katonai tiszteletadás mellett, a kormányfő és a köztársasági elnök jelenlétében felvonták majd félárbocra engedték a nemzeti lobogót Lech Kaczynski lengyel elnök halála miatt elrendelt gyásznapon a Kossuth téren.

A repülőgép-szerencsétlenség áldozatainak emlékére ideiglenesen emlékhelyet állítottak fel, ahol Sólyom László köztársasági elnök, Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke virágot helyezett el.

A középületekre fekete zászló került, ezen kívül a gyásznapról szóló rendelet értelmében az általános iskolák felső tagozataiban, a szakiskolákban, a gimnáziumokban és a szakközépiskolákban pénteken tanórán emlékeztek meg a lengyel és a magyar történelem közös eseményeiről, a két nemzet együttműködéséről.

A fővárosi Szent István bazilikában Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szombaton délután 6-kor szentmisét tart a repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért. A szertartáson jelen lesz Juliusz Janusz érsek Magyarország lengyel származású apostoli nunciusa. A misét élőben közvetíti az MTV 1-es csatornája.

(FH, hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

2022. Május 24. 16:38, kedd | Belföld

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.