Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2017. Június 30. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felavatták a Overdose síremlékét

Felavatták a Overdose síremlékét

Eltemették Overdose, a világhírű magyar versenyló hamvait, és felavatták emlékművét csütörtökön a Dunakeszihez tartozó Alagon.

Pécsi István, a Kincsem Park és a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a két éve elpusztult Overdose két csikója a hétvégén mutatkozik be.

A magyar galoppsport egyik leghíresebb lova 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Nyolc éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje.

Végül visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is bizonyította kiváló képességeit, utóbbi helyszínen negyedik lett.

Overdose 2011. november 13-án Rómában futott utoljára, akkor győzött, majd 2015. július 2-án elpusztult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba