Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 09. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

Felmérés szerint a magyarok átlagosan jövedelmük negyven százalékát rezsire és lakáshitel-törlesztésre fordítják. Békés megyében vélhetően még ennél az uniós szinten kiugróan rossz adatnál is kedvezőtlenebb a helyzet.

Fekete Ferenc, Murony polgármestere például azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, hogy egyre több embernek okoz problémát a rezsi kifizetése. A megyében azért is kedvezőtlenebbek a körülmények, mert alacsonyabbak a jövedelmek. Változó, hogy jövedelmük mekkora részét fordítják a családok a rezsire és a lakástörlesztésre. Tapasztalataik szerint vannak olyan időszakok, amikor ez az arány akár a 60-70 százalékot is elérheti. Az önkormányzat éppen ezért lakásfenntartási támogatással is igyekszik segíteni a rászorulókat és más módon is próbál enyhíteni a problémákon.

A felmérések szerint a hitellel rendelkező magyar háztartások 17,4 százaléka túlterhelt: tíz forint jövedelemből több mint négyet a lakásra költenek. Ez az arány az Európai Unió, illetve a régió átlagát tekintve is kiugró, egyben az ötödik legmagasabb a 27 tagország közül. A legfrissebb, 2010-es adatok szerint az unióban átlagosan 8,3 százalék a hitellel rendelkező olyan háztartások aránya, amelyek lakáscélú összkiadása meghaladja a nettó jövedelem 40 százalékát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.