Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 30. 18:30, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Felépülhet az Agora Pólus Győrben

Felépülhet az Agora Pólus Győrben

Városunk felépítheti az Agóra Pólus tudományos szabadidőközpontot. Az építkezés az egyetem mellett a nyár folyamán kezdődhet meg. A projekt összköltsége 1.871.202.172,- F

A projekt eredményeként létrejövő három szintes, 2737 m-en elhelyezkedő interaktív közművelődési létesítmény küldetése a műszaki és természettudományos ismeretek bővítése, kiemelt fókusszal a járműgyártásra, illetve a helyi járműipar mai technikai vívmányainak megismertetésére. A mintegy 1000 m hasznos alapterületű, a tervek szerint 74 interaktív eszközt magába foglaló kiállítás alkotja az intézmény magját. Az épületben helyet kap még kreatív foglalkoztató, látványlabor, e-olvasó, előadó- és oktatóterek, egy 100 fő befogadására alkalmas konferenciatér és a létesítményt kiszolgáló mélygarázs is. A projekt célja a köz- és felsőoktatás, illetve a felnőttoktatás támogatásán keresztül Győr versenyképességének növelése, a járműipar számára a helyi munkaerő kinevelése, ezáltal az elvándorlási kedv mérséklése.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense