Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 30. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Felhívás idős önkénteseknek

Felhívás idős önkénteseknek

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és Idősügyi Tanácsa önkéntesek jelentkezését várja az un.„Beszélgető hálózatban” való részvételre.

WHO-s indikátorok alapján 2006-ban készült el Győrben az Idősek egészségképe, amelynek része volt az 50 év feletti városi lakosság reprezentatív mintáján végzett kérdőíves felmérés.

Eszerint a megkérdezettek 49%-a enyhe depresszióval küzd, 5,9% középsúlyos és 1,9% súlyos depressziós tüneteket mutat. Védő tényező, ha nem egyedül, magányosan él valaki. Ugyanakkor a felmérés adatai szerint minden negyedik megkérdezett egyedül él. A 80 év felettieknek pedig 43% él magányosan.

A megkérdezett 50 év feletti lakosok 23%-a vállalna önkéntes munkát a felmérés szerint.

Ezért született meg 2008-ban az un. „Beszélgető hálózat” ötlete, amelyben nyugdíjasok vállalnak olyan önkéntes tevékenységet, hogy hetente egy alkalommal felkeresnek egy magányos embert egy kis társalgásra.

Az önkéntesek a jelentkezés után egy 4x4 órás tréningen vesznek részt Frank Ágnes és Fodor Dénes szakpszichológusok vezetésével. A tréning a segítő beszélgetés alapvető ismereteit tartalmazza, készségeinek gyakorlását teszi lehetővé az időskor sajátosságainak figyelembe vételével. A képzésen való részvétel ingyenes, mert annak költségeit az Idősügyi Tanács saját pénzügyi keretéből finanszírozza, amelyet Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosít az éves költségvetésében.

A „Beszélgető hálózatban” való részvételre való jelentkezés határideje:

2011. december 9.

A jelentkezést írásban az alábbi címre várják:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Humánpolitikai Főosztály

WHO Egészséges Városok Program

9021 Győr, Honvéd liget 1.

A jelentkezés tartalmazza:

a jelentkező elérhetőségeit (lakcím, telefon, e-mail)
rövid bemutatkozását (életkor, családi állapot, képzettség, munkatapasztalat, kedvelt szabadidős tevékenységek, esetleg közösség, ahova tartozik)
indokait, amelyek miatt vállalkozik a „Beszélgető hálózatban” való részvételre

A képzést követően az önkéntesek Borkai Zsolttól, Győr Megyei Jogú Város polgármesterétől, a Győr Városi Idősügyi Tanács elnökétől megbízólevelet kapnak.

Évente az Idősügyi Tanács előtt számolnak be a tevékenységükről

.

Az eddigi tapasztalatok alapján igény van a szolgáltatásra, ezért várják az önkéntes munkát vállaló jelentkezőket.

További információ:

Tel: 96 500 555; e-mail:who@gyor-ph.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?