Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 30. 11:27, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Felkészülés a tanévkezdésre

Felkészülés a tanévkezdésre

A 2016/2017. tanévben is folytatódnak a rendőrség bűn- és balesetmegelőzési programjai Győr-Moson-Sopron megye óvodáiban és általános iskoláiban.

A jövő tanévben is tovább folytatódnak a rendőrség OVI-ZSARU, DADA és ELLEN-SZER programjai. A DADA programban Győr-Moson-Sopron megyében 7 mentor, míg a középiskolások részére meghirdetett ELLEN-SZER-ben 4 rendőr oktatja a fiatalokat - az e tevékenység elvégzésére szerződött iskolákban - prevenciós ismeretekre. Az oktatók a tanév elején - lehetőség szerint - minden új osztályban ellátogatnak a szülői értekezletekre, ahol a szülőkkel megismertetik a program lényegi elemeit. Megyénkben összesen 19 oktatási intézményben lesz elérhető a DADA és ELLEN-SZER program. Minden intézményben - kettő kivételével - hosszú évek óta folyamatos e programok lebonyolítása.

Fentieken túl megyénkben a rendőrség bűnmegelőzési tanácsadói is megkezdték munkájukat az új tanévben. Az előző évekhez hasonlóan idén is 6 rendőr kolléga fogja folytatni ezirányú tevékenységét a megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén.
Az iskola rendőrök is felkészülten várják a tanévkezdést. Minden városi rendőrkapitányságon felmérték, hogy mikor várhatóak az iskolák tanévnyitói, így a megye 85 általános iskolájában vesz részt az iskola rendőre a tanévnyitón. A 2016/2017-es tanévben megyénk 144 általános iskolájában 72 iskola rendőre kezdi meg oktatási tevékenységét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.