Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 23. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fellendíti a győri ingatlanpiacot a látványosan emelkedő munkaerőkereslet?

Fellendíti a győri ingatlanpiacot a látványosan emelkedő munkaerőkereslet?

Szakértők szerint a Győrbe és térségébe érkező új munkaerő fellendíti az ingatlanpiacot is. Egy új családi ház ára most Győrben átlag 16-18 millió forint, egy használt társasházi lakásé 10, egy panellakásé 7-7,5 millió forint. E

Molnár Kristóf ingatlanszakértő: "Hasonló beruházás a Mercedesnek a kecskeméti beruházása, ahol szintén egy duplázódást tapasztaltunk az albérleti árakban, azt azért tudni kell, hogy nagyon kevés vállalkozó gondolkodott abban, hogy vásárol ingatlant és kiadja, és most Győrben már több ilyen jelentkező volt Budapestről és az ország különböző részeiből, keresett minket, hogy most nyomott áron tud ingatlant venni Győrben, és ez egy jó befektetés lesz."

A Győr környéki településeken abban bíznak, hogy az Audi beszállítóinak az alacsonyabb képzettségű, vidéki munkaerőre is szüksége lesz. Az agglomerációban lévő ingatlanok iránt már a pápai NATO-légibázis fejlesztésekor sem volt nagy mértékben szükség.

Horváth Gyula polgármester, Győrszemere, független: "A meghirdetett terület, hogy egy 30-40 kilométer távolságra is akár lakásokat bérelnének az ott dolgozó katonáknak, ez nem történt meg, több győrszemerei is felajánlotta az ingatlanát, de pápai ingatlanokat választották inkább az ott dolgozók, és úgy gondolom, hogy az Audinál is hasonló lesz a helyzet."

A régióban azt is remélik, hogy a 900 millió eurós Audi-fejlesztés kapcsán olyan infrastrukturális beruházások is megvalósulhatnak, amely javítja a közúti közlekedés feltételeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.