Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. December 02. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Fellobbanhat az olimpiai láng Győrben!

Fellobbanhat az olimpiai láng Győrben!

Győr lehet az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszíne 2017-ben. Ha ez így lesz, Magyarország történelmi jelentőségű eseményt bonyolíthat le.

A Magyar Olimpiai Bizottság és Győr városa ma közös sajtótájékoztatót tartott. Gyulai Zsolt, a MOB alelnöke emlékeztetett arra, hogy 116 éves a szervezet. Óriási múltja és tradíciója van a MOB-nak, de hab lenne a tortán, ha sikerülne elnyerni a jogot a rangos eseményre.

Az EYOF rengeteg pluszt adhat. Nem csak sportesemény, de kultúra, nevelés is egyben.

Borkai Zsolt Győr polgármestere, a MOB elnöke azt mondta, Magyarország, azon belül Győr 4000 fiatalt és 49 országot fogadna a 8 napos rendezvény ideje alatt. Bemutatkozna Győr városa, itt lobbanhatna fel az olimpiai láng.
Rendezési esélyeink rendkívül jók, mert egyedül pályázunk ennek jogára.
Győr sokat fejlődne, új uszoda, új sportcsarnokok építése elengedhetetlen lenne. A Dózsa pálya, is megújulna.

Két évente rendezik meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. 1991 óta létezik és ugyanazok a jogok illetik meg, mint a nagy Olimpiát. Az öt karika, az olimpiai láng, a nyitó és záró ceremónia ugyanúgy jár a rendezvényhez.

Sok magyar sportoló vesz részt sikeresen az eseményen, idén például a törökországi Trabzonban rendezték meg rendkívüli sikerrel. A vezetőség bízik abban, hogy 2017-ben fellobbanhat az olimpiai láng a találkozások városában is.

aa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.