Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 28. 11:07, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Felmentettek egy nemi erőszaktevőt, mert az áldozat nem tiltakozott eléggé

Felmentettek egy nemi erőszaktevőt, mert az áldozat nem tiltakozott eléggé

Felmentettek Svédországban egy nemi erőszaktevő férfit, mert a bíró szerint az áldozat nem ellenkezett eléggé.

A nő hiába bizonygatta, hogy határozottan tiltakozott, többször is nemet mondott a férfinak, és amíg csak bírta, összezárta combjait, ám végül feladta az ellenállást. Az eset után azonnal feljelentette erőszaktevőjét, ám nem tudott külsérelmi nyomokkal és bizonyítékkal szolgálni arra, hogy a férfi megfenyegette volna.
Az ügyet tárgyaló bíró szerint - aki történetesen nő - a törvény alapján az eset nem minősül nemi erőszaknak. Annak ellenére döntött így, hogy a nő vallomását hihetőnek minősítette, nyomok híján azonban az ügy két ellentétes állításra egyszerűsödött.
A bírónő, Barbro Bännlund a Nya Wermlands-Tidningen című svéd lapnak kijelentette: aggódik amiatt, hogy Svédországban a nők nincsenek tisztában azzal, mi kell egy nemi erőszaktevő elítéléséhez. "Hiába jelent nemet a nem, nem elég csupán mondani ahhoz, hogy nemi erőszaknak minősüljön egy aktus" - magyarázta, hozzátéve, hogy a férfi feltehetően nem vette igazán komolynak az ellenkezést.
Az ügyész közlése szerint valószínűleg nem fellebbeznek az ítélet ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.