Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2010. Március 08. 14:04, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Felmentették a rendőröket a Zsanett-ügyben

Felmentették a rendőröket a Zsanett-ügyben

Felmentette a Fővárosi Bíróság minden vád alól azt az öt rendőrt, akikkel szemben E. Zsanett pótmagánvádlóként indított büntetőpert, állítólagos megerőszakolása miatt. A pótmagánvádas eljárásban elsőfokon eljáró Fővárosi B

A rendőrökkel szemben megindított pótmagánvádas per előzménye az, hogy E. Zsanett feljelentést tett, miszerint rendőrök állították meg autóját a pesti Múzeum körúton, majd egy félreeső utcába vitték, s ott az öt egyenruhás közül kettő megerőszakolta. Bár a nyomozás során sikerült azonosítani a lányt megállító öt rendőrt, a hatóságok nem látták igazoltnak a bűnösségüket, ezért megszüntették az eljárást velük szemben, sőt a lány ellen indítottak büntetőeljárást hamis vád miatt. E. Zsanett azonban élt a pótmagánvád lehetőségével, így a jogi képviselője közreműködésével mégis bíróság elé állíttatta az egyenruhásokat.

A másfél évig folytatott pótmagánvádas per költségeit a vádlónak, E. Zsanettnak kell megtérítenie az ítélet szerint. A bíróság perköltségként 900 ezer forinttal számolt évenként. Az ítélet egyelőre nem jogerős, kihirdetése még tart, s egyelőre nem tudni, a pótmagánvádló, illetve ügyvédje fellebbez-e ellene.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.

2022. Július 02. 11:06, szombat | Kék hírek

Kuruzslás és csalás miatt rendelték el egy férfi letartóztatását Pécsen

Kuruzslás és jelentős kárt okozó csalás miatt rendelte el a Pécsi Járásbíróság pénteken annak a férfinak a letartóztatását, aki magát több esetben nőgyógyásznak adta ki,

2022. Július 02. 08:01, szombat | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsítanak egy műszaki vizsgabiztost

Korrupció gyanújával őrizetbe vettek egy műszaki vizsgabiztost.

2022. Július 01. 12:02, péntek | Kék hírek

A TEK fogta el a drogdíler apa-fia párost - videó

A szabolcsi nyomozók felkérésére a TEK munkatársai fogták el a gyanúsítottakat.