Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2020. Február 03. 16:55, hétfő | Belföld

Félmilliárd forintot keresnek egy két hete eltűnt férfinél

Félmilliárd forintot keresnek egy két hete eltűnt férfinél

Bonyolódik a több mint két hete eltűnt Szeitl Gergely (38) ügye: kiderült, hogy a férfi évek óta privát vagyonkezelőként dolgozott, ismerősei pénzét kezelte, közel félmilliárd forintot. Most azonban a férfi pénzzel együtt eltűnt.

Ahogy azt több mint két héttel ezelőtt az Origo is megírta, Szeitl Gergely január 13-án indult Őzgida utcai albérletéből a közeli erdőbe a mobiltelefonja és az iratai nélkül, ám azóta sem tudni róla semmit. Az utolsó nyomok a Pusztaszeri úton lévő szupermarket előtt megszűntek, ezért feltételezhető, hogy a férfi itt autóba szállt. Most azonban felmerül a kérdés, vajon önszántából tette-e.

Gergely barátai egy Facebook-csoportot is létrehoztak a keresésére, amelyhez bárki csatlakozhatott. Pár napja azonban megszüntették ezt az oldalt - írja a Blikk. Ekkor terjedtek el sajtóhírek arról, hogy Gergely évek óta kezelt magánvagyonokat, húszszázalékos biztos hozamot ígérve.

Van olyan ügyfele, aki egész családja összes pénzét rábízta, most viszont, hogy nincs meg a vagyon kezelője, nincs kin számonkérni a pénzt sem. Akit ugyanis Szeitl meghagyott kapcsolattartóként, ha vele valami történne, állítja, semmit nem tud erről az üzletről.

A férfit mindenki becsületes, megbízható embernek ismerte, aki ráadásul mindig időben és pontosan fizetett. Idáig.

"Gyerekkora óta ismerem Gergőt, egyenes, korrekt ember, aki ráadásul nagyon spirituális. Egyszerűen kizártnak tartom, hogy meglopta volna az ismerőseit, már csak azért sem, mert tudja, milyen karmát csinálna ezzel magának" – mondta a Blikknek a férfi egyik régi barátja, hozzátéve: sok ismerősük úgy véli, Gergő nem eltűnt, hanem meghalt, mivel többen is látták őt meditációjuk során egy szűk, beomlott barlangban.

A közeli ismerősei és barátai azt teljesen elképzelhetetlennek tartják, hogy a fiatalember lelépett volna.

"Gergő komoly és céltudatos ember volt, biztos vagyok benne, hogy a pénzek kezelését sem vette félvállról. Egyébként is: iratok nélkül mégis hová tudna elutazni? Maximum arra tudunk gondolni, hogy elrabolhatták őt" – mondta a lapnak egy aggódó közeli ismerős.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy az eltűnésen kívül más ok miatt is keresik-e a férfit.

Forrás: origo.hu - MTI/Oláh Tibor

Főkép: Illusztráció

Kép: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe

2023. November 28. 13:39, kedd | Belföld

MÁV: nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.