Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 22. 09:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír/Hírtv.hu

Félmilliót spóroltak az elítéltekkel: rabok festették az ikrényi iskolát

Félmilliót spóroltak az elítéltekkel: rabok festették az ikrényi iskolát

Győri elítéltek festették az ikrényi általános iskolát. A rendhagyó felújítási munkákra két éve indított „Megbántam, jóvátenném" programot a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet.

2009 óta több mint 70 fogvatartott csatlakozott önkéntesen az akcióhoz. A kezdeményezés célja a szabadságvesztésüket töltő rabok fokozatos visszailleszkedése, és a társadalom érdekében vállalt önzetlen segítségnyújtás.

Őrök figyelték, ahogyan az ikrényi iskola folyosóját festették az elítéltek. Hatan jelentkeztek a kétnapos jóvátételi programra. Az igény egyre nagyobb a rabok jótékonysági tevékenységére.

- Az elítélteknek át kell menniük egy rostán. Ugyan zárt helyen vagyunk az ikrényi iskolában, de mondjuk nyílt terepen mérlegelni kell, hogy olyan fogvatartottak vegyen részt a munkában, akik nem rejtenek akkora biztonsági kockázatot - jelentette ki a hírTV-nek Szalay László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet hadnagya. Az 1800 lelkes Ikrény önkormányzatának nem lett volna pénze arra, hogy szakemberekkel végeztesse el a felújítást.

- Évek óta probléma az iskola kimeszeltetése. Ha a komplett intézményt szakemberekre bíznánk, akkor az akár félmillió forintba is kerülhetne. Az elmúlt években meg tudtuk oldani a tantermeket, közösségi munkába jöttek a szülők, viszont a folyosóra, a tornaszobára sosem maradt elég erő - mondta Németh Tamás polgármester.

A győri elítéltek többször segédkeztek már a beteg gyerekek rehabilitációját ellátó intézmény és a városi állatkert karbantartásánál is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.