Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2018. Június 07. 06:30, csütörtök | Külföld

Felrobbant egy lőszer Bagdadban- 90 sebesült, legalább 18 halott

Felrobbant egy lőszer Bagdadban- 90 sebesült, legalább 18 halott

Legalább 18 ember meghalt és több mint 90-en megsebesültek egy lőszerrobbanásban Bagdad észak-keleti, Szadrváros nevű kerületében, egy síita mecset közelében.

A lőszer az átszállításakor robbant be - közölte egy iraki rendőrforrás szerdán.

A robbanás következményeiről készült, világhálóra feltöltött felvételeken teljesen megsemmisült épületek és gépjárművek láthatóak. Előzetes értesülések szerint legalább 15 ház dőlt össze, és sok lakos a romok alatt rekedhetett. A robbanás helyszínéről felszálló gomolygó füstöt kilométerekről is lehetett látni.

Az iraki belügyminisztérium rövid tájékoztatása szerint a tragédiához közeli mecsetben tárolt lőszerek robbantak fel, amikor épen egy autóba szállították át. A hatóságok nyomozást indítottak a robbanás körülményeinek kivizsgálására. Az állami televízió korábban civilek elleni támadásként számolt be a történtekről.

Szadrváros Muktada asz-Szadr befolyásos síita hitszónok hátországa, akinek politikai szövetsége nyerte az Iszlám Állam terrorszervezet feletti győzelem 2017 decemberi iraki bejelentését követő első parlamenti választásokat májusban.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció- index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.