Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Február 20. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Felszámolják a 675 milliós tartozást felhalmozó egykori győri iskolaalapítványt

Felszámolják a 675 milliós tartozást felhalmozó egykori győri iskolaalapítványt

Elrendelte az egykor Győrben alapítványi szakiskolát működtető Vocational Academy Alapítvány felszámolását a Győri Törvényszék - közölte a Máté Kinga szóvivő bíró kedden az MTI-vel.

A bíró tájékoztatása szerint tavaly májusban és júliusban érkezett felszámolási kérelem az alapítvány ellen, amely a bíróságtól fizetési haladékot kapott, de annak ideje alatt nem rendezte tartozását. Hétfői végzésével a törvényszék megállapította a Vocational Academy Alapítvány fizetésképtelenségét és - nem jogerősen - elrendelte a felszámolást. A Kisalföld című megyei napilap keddi számában megjelent cikk szerint összesen 675 millió forint tartozást halmozott fel az alapítvány, amely már több éve nem működteti az iskolát. Az egyik egykori oktató arról beszélt lapnak: mielőbb szeretnék elérni, hogy a bíróság jelölje ki a felszámolóbiztost, hogy rajta keresztül a bérgarancia-alapból hozzájuthassanak az öt éve esedékes, többhavi elmaradt fizetésüknek legalább a töredékéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák