Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 22. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Felszentelték a gigantikus méretű szobrot

Felszentelték a gigantikus méretű szobrot

Több száz hívő jelenlétében felszentelték vasárnap a nyugat-lengyelországi Swiebodzin városánál emelt Krisztus-szobrot, amely készítői szerint a legmagasabb ilyen alkotás a világon. Az öt éven át készített Jézus-szobor felállítás

A teljes egészében fehér színű, a kezét széttáró szobor 33 métere jelképezi Jézus életéveit, amelyhez még hozzájön a két méter magas aranykorona, amellyel együtt 36 méteres lett az alkotás, a talapzatot nem számítva. Mindehhez még hozzáveszik azt a mesterséges dombot is, amelyre a szobrot felállították, így az egész mű több mint 51 méteres.

Az eddigi legmagasabb Jézus-szobor Bolíviában található. Az 1994-ben leleplezett Cristo de la Concordia a talapzat nélkül 34,2 méter magasan áll Cochabamba városánál. A világ legismertebb, és évtizedekig a világ legmagasabb Jézus-szobrának számító Rio de Janeiró-i Megváltó Jézus harminc méter magas, a talapzata nélkül.

A német-lengyel határtól ötven kilométernyire található szobrot magánadományokból állították fel, egy helyi pap kezdeményezésére. Az alkotás ellen többen is tiltakoztak, és a fatalisták „isteni intést” láttak abban, amikor egy korábbi alkalommal összeomlott egy daru, majd nem sokkal később szívrohamot kapott az ötletadó pap. Építőmérnökök pedig arra figyelmeztettek, hogy a szobor alapzata nem elég erős, és az alkotás húsz éven belül össze fog omlani.

A lengyelországi Jézus-szobornak örülnek a helyi üzletemberek, akik azt várják, hogy vonzani fogja a zarándokokat, illetve a turistákat, és ez gazdasági fellendülést is hoz. Mások viszont nagyzási hóborttal vádolják az ötletadó papot, és azt állítják, hogy a hatalmas szobor ellentmond a szerénység krisztusi tanításának. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma