Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Szeptember 26. 16:25, szerda | Belföld

Felújítás vár a Lánchídra és az alagútra

Felújítás vár a Lánchídra és az alagútra

A fővárosi önkormányzat legfeljebb 18 hónapos forgalomkorlátozás mellett kívánja felújítani a Lánchidat és a Várhegyi alagutat –írja a Magyar Hírlap.

A főváros többek között a Magyar Kerékpárosklubbal is megállapodást kötött, és számos sportegyesületnek adtak támogatást.

Egyhangúlag döntöttek a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők a Lánchíd és az alagút felújításával járó 18 hónapos forgalomkorlátozásról. Tarlós István ezzel kapcsolatban elmondta: a rekonstrukcióhoz a kormánytól szereztek plusz hét milliárd forintot.

A főpolgármester hozzátette, hogy "annak érdekében kezdeményezett egyeztetést a kormány képviselőivel a többletforrásról, hogy a kivitelezést egy időben lehessen megvalósítani a fővárosi közlekedés lehető legkisebb korlátozásával és a műszakilag lehetséges leggyorsabb ütemezéssel."
A Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, a várhegyi alagút, valamint a Clark Ádám tér felújítását egy ütemben fogják megvalósítani – erről még júniusban döntöttek a képviselők. A felújításra a fővárosi önkormányzat költségvetése 16 milliárd 366 millió forintot biztosít, ehhez jön hozzá a kormány által biztosított plusz hétmilliárd forint.

A főváros többek között a Magyar Kerékpárosklubbal is megállapodást kötött, melynek kiemelt célja, hogy teljesüljenek a fővárosi önkormányzat Balázs Mór tervében és a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepciójában kitűzött forgalmi részarány célok, illetve, hogy Budapest egyre élhetőbbé, közúthálózata és közterületei pedig kerékpáros baráttá váljon, ami a kerékpárral nem közlekedő városlakók érdekét is szolgálja.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/robertharding/Ben Pipe

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.