Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 07. 09:20, szerda | Helyi

Felújítják az üvegpalotát

Felújítják az üvegpalotát

A győriek által csak üvegpalotaként vagy Megyeházaként emlegetett, az egykori megyei önkormányzat székházát bezárták felújítási munkálatok miatt.

A Kormányhivatal egyes szervezeti egységei az Árpád u. 32. számú épületből ezért elköltöztek.

Február 5-től, hétfőtől az alábbi elérhetőségen találhatók:

http://www.kormanyhivatal.hu/download/2/85/24000/el%C3%A9rhet%C5%91s%C3%A9gek_20180124.pdf

A Kormányhivatal 1,2 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (a továbbiakban: KEHOP) KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” elnevezésű pályázati konstrukció keretében, melyből három helyszínen valósul meg a fejlesztés, az egyik az Árpád út 32. szám alatti épület, melynek egyik felét érintik a munkálatok.

Az 1970-es években épült házban jelentős felújítás nem történt, gépészeti és építészeti kialakítása korszerűtlen. A projekt célja: korszerű, energiatakarékos, megújuló energiaforrást hasznosító, a kor igényeit kielégítő épület üzemeltetése.

A felújítás során elkészül a határoló szerkezetek hőszigetelése, a régi függönyfal bontása, az épület déli oldalának új függönyfalán árnyékoló funkciót is ellátó napelem rendszer telepítése, a tetőszerkezeten megújuló energiaforrást felhasználó napelem rendszer elhelyezése, a fűtési rendszer (távfűtés helyett kondenzációs gázkazán, fan-coilok) és a világítás korszerűsítése. Az épület friss levegővel történő ellátása gépi szellőztető rendszeren keresztül valósul meg.

A fejlesztéssel az épület energetikai minőség szerinti besorolása „II”-ről (rossz) „DD”-re (korszerűt megközelítő) javul. A hőszigetelés, az új függönyfal és a napelem rendszer kiépítésével az épület üzemeltetési költségei jelentős mértékben csökkenthetőek. Az épületbe érkező ügyfelek és az ott dolgozók komfortérzete emelkedik.

Forrás: kormanyhivatal.hu; gyorplusz.hu

Kép: gyorihirek.hu

.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.