Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Október 23. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját

Felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját szombat reggel a Parlament előtt, a Kossuth téren. A ceremónián részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnö

Reggel 9-kor, a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával kezdődtek az október 23-i programok a Kossuth téren. Délelőtt 10-től este 6-ig mindenki előtt megnyílik a Parlament kapuja; könnyűzenei koncertek, rajzverseny és filmvetítés várja az érdeklődőket. A látogatók korabeli rádióműsorokból szerkesztett zenei válogatást is meghallgathatnak, és interaktív ismeretterjesztő társasjátékon is részt vehetnek. A sportsátorban az '56-os melbourne-i olimpiát idézik meg; interaktív beszélgetések és korabeli filmbejátszások lesznek az akkori magyar olimpikonokkal, világrekorderekkel.

Ünnepi beszédet mond az EP elnöke és Orbán Viktor

Délután négykor Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke mond ünnepi beszédet, ezt követően pedig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szólal fel a Parlament lépcsőjén. Délután öttől egészen estig könnyűzenei koncertek lesznek a téren.

„Szabadság futam”

Idén először jótékony célú „Szabadság futamot” is rendeznek a fővárosban. A három kilométeres táv a Jászai Mari tértől a Széchenyi Fürdőig tart. Az 1956 forintos nevezési díjjal minden induló a vörösiszap-katasztrófa károsultjait támogatja; nevezni a start helyszínén, az esemény napján reggel 9-től 11-ig lehet.

Múltidézés a villamoson

A Combino villamos vonalán idézetekkel és bejátszásokkal segítenek emlékezni az embereknek a korabeli eseményekre. A megállókban fotókat és installációkat helyeztek el, ezek egészen november 4-ig láthatók. Ugyancsak november 4-én Mozart: Rekviem című darabját adják elő a Szent István Bazilikában, ahonnan ünnepi menet indul a Kossuth térre, hogy a rendezvények záróakkordjaként eloltsák a forradalom lángját.

(hírTV, FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.