Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 16. 10:01, csütörtök | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Fémgyűjtés rongálással és lopással

Fémgyűjtés rongálással és lopással

A vasúti sínek mentén, egy kézikocsival szállították el az összegyűjtött több tucat radiátort és más fémhulladékokat azok a tolvajok, akik apránként tették készpénzzé „gyűjteményüket”.

Egy nagyvállalat zárt épületébe törtek be ismeretlenek és radiátorokat, fémtárgyakat, tulajdonítottak el. A falban futó vezetékeket is megrongálták. Egy elkövetőt a helyszínen tartanak vissza.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 35 éves mosonmagyaróvári asszony férjével és annak hajléktalan barátjával először május elején tört be a vállalt régi, körbekerített zárt épületébe. Azóta „dézsmálták” az ott talált radiátorokat és fémhulladékokat. Az elszállítással sem bajlódtak. Az árut kézikocsira pakolták, majd gyalogosan vágtak neki a közeli hulladékudvarnak, ahol a gyűjtött fémet értékesítették. Mintegy harminc radiátor és különböző fémhulladékok írhatók számlájukra, mellyel több százezer forint kárt okoztak a telephely tulajdonosának.
A fuvarozó trióról lebukásuk előtt egy órával korábban már érkezett bejelentés, amint a sínek mentén haladtak a lopott értékekkel.

Ellenük lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.