Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 12. 07:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Férfiakat darabolt fel Budapesten, életfogytig bűnhődhet

Férfiakat darabolt fel Budapesten, életfogytig bűnhődhet

Vádat emelt szerdán a Fővárosi Ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt Földes Szabó Attila ellen, aki 2008-ban ölt meg,

A főváros III. kerületéből 2008 májusában tűnt el két, 38 illetve 39 éves férfi. A vizsgálat először közigazgatási eljárás keretében indult, de mivel a két embert utoljára a Fő utcai órásgyilkossággal meggyanúsított, majd felmentett Földes Szabó Attila környezetében látták, a férfit már akkor kihallgatták. 2009 februárjára megalapozottá vált a gyanú, hogy a két embert egy kábítószerügyben, elszámolási vita során meggyilkolhatták, ezért ekkor már bűncselekmény gyanújával indult nyomozás. A két áldozat feldarabolt holttestét 2009 novemberében, egy balatonlellei nádasban találták meg. Földes Szabót ezek után gyanúsították meg a kettős emberöléssel.

A nyomozást az NNI Speciális Bűnözői Csoportok Elleni Osztálya folytatta az ügyben. Kiderült, hogy a gyanúsított 2008. május 15-én a déli órákban, az általa bérelt III. kerületi lakásban két-két lövéssel végzett áldozataival. Földes Szabó a holttesteket feldarabolta, zsákba tette, majd elrejtette a balatoni nádasban. A Fővárosi Főügyészség szerdán vádat emelt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt Földes Szabó Attila ellen. Az ügyészség az ügyben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja.(jv)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.