Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Május 13. 07:49, csütörtök | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Fergeteges lovas mulatság Nagycenken, a Széchenyi Vágtán

Fergeteges lovas mulatság Nagycenken, a Széchenyi Vágtán

A Nemzeti Vágta 13 előfutama közül az egyik legkülönlegesebbjének ígérkezik a Széchenyi Vágta, Nagycenken. Történelmi helyszín, régi korok hangulata, színes programok és a környék mesebeli ízei alapozzák meg a hangulatot a Széchenyi

 

Múzeumlátogatás, mauzóleum, egy kellemes hársfasori séta, Széchenyi kisvasút, paci-simogatás a történelmi Méntelepen, lovas kocsizás főúri módra, fergeteges lovasbemutatók várják a május 16-án Nagycenken megrendezésre kerülő Széchenyi Vágtára látogatókat. Az eseményre olyan ismertségek is kíváncsiak, mint Lázár Vilmos a Magyar Lovasszövetség elnöke, aki az előfutam szakmai védnöke vagy Benkó Sándor a Benkó Dixieland Band vezetője. Érkezését jelezte a júniusi jótékonysági sztárfutamon induló Hujber Ferenc színész-műsorvezető, aki családjával együtt vesz részt a programokon, illetve Széchenyi Krisztián a Nemzeti Vágta kurátora is. Krisztián a híres család legifjabb sarja, szépapja, Széchenyi Pál, Széchenyi István fiatalabb bátyja volt

 

 

 

Két unokájával látogat el a Széchenyi Vágtára Benkó Sándor, aki ebben az évben ünnepli 70. születésnapját. „Családi programot tartok teljesen civilben. Megígértem az unokáimnak, hogy ellátogatunk egy lovas eseményre, és úgy gondoltam, hogy a Széchenyi Vágta egy nagyszerű helyszín arra, hogy egy számukra ismeretlen lovas kultúrát láthassanak. A lovaglás és a lovassport egyébként nagyon közel áll a családomhoz, hiszen fiam és unokám Sándorka (11 éves) remekül lovagol, sőt saját lovat is tartanak." - mesélte Benkó Sándor, a büszke nagypapa.

 

A Széchenyi Vágtára közel 20 településéről érkeznek jobbnál jobb lovasok a megmérettetésre, amelynek tétje, hogy indulhassanak a Nemzeti Vágta budapesti döntőjén.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.