Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 17. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Feszültséget teremt a gazdasági helyzet a családban

Feszültséget teremt a gazdasági helyzet a családban

Friss közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak kétharmada érzi úgy, hogy az ország gazdasági helyzete stressz faktorként jelentkezik magánéletében is. Többen komoly vitákat folytatnak ismerőseikkel a válsághelyzetről.

Gazdaság - feszültség

A Rasmussen Reports napokban közétett jelentése szerint az amerikaiak 67 százaléka érzi úgy, hogy az ország megrendült gazdasági helyzete feszültséget okoz családi életében, míg 28 százalék szerint az anyagi nehézség hátrányosan hat családi, baráti kapcsolataira is. Csak minden negyedik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy a gazdaság alakulása nincs hatással magánéletére.

Az eredmények szerint a magasabb jövedelmű háztartások alacsonyabb, a kisebb bevételből gazdálkodók nagyobb arányban érzik a gazdasági helyzet magánéleti hatásait. A gyermekes családok 71, a gyermektelenek 64 százaléka mondta, hogy az állam anyagi helyzete stressz tényezőként jelentkezik családi életében is.

A vizsgálat szerint az amerikaiak 43 százaléka bonyolódott komolyabb vitába rokonokkal, barátokkal az Egyesült Államok gazdasági helyzetét illetően. Ez a feszültség más formában is jelentkezik: a megkérdezettek 68 százaléka véli úgy, hogy az emberek kevésbé toleránsak polgártársaik politikai nézeteit illetően.

Címkék: kutatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára