Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 19. 08:16, hétfő | Helyi

Fiatal önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt

Fiatal önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt

Amennyiben tenni szeretnél a rászorulók megsegítése érdekében, de nem tudod, hol kezdd, akkor a Vöröskereszt nyári bakancslistája inspirációt jelenthet számodra.

Elérkeztek a várva várt, napsütéses nyári hónapok, amelyek remek lehetőséget teremtenek arra, hogy aktív szerepet vállaljunk a Vöröskereszt helyi tevékenységében.

Bakancslista egy igazán tartalmas nyárhoz:

Önkénteskedj!

A felszabadult idő remek lehetőség, hogy a Vöröskereszt önkénteseként támogasd a helyi közösség rászoruló tagjait. A másoknak szerzett öröm az önkénteseinket is boldogsággal tölti el. Felejthetetlen élményekkel és új barátokkal gazdagodhatsz, ha a Vöröskereszt önkéntes közösségének tagjává válsz.

Adj vért, és ments életet!

Nyáron se feledkezzünk meg azokról az embertársainkról, akiknek szüksége van a véradók segítségére. A Vöröskereszt véradási helyszínkereső felületén pár másodpercen belül megtalálhatod a hozzád legközelebb eső helyet, ahol egyetlen hozzájárulással, akár három életet is megmenthetsz.

Csobbanj a Balatonban!

A Balaton-parti sütkérezés mindenki legnagyobb vágya a nyári hónapokban, az ehhez szükséges biztonságot pedig a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata 2007 óta biztosítja a strandokon. Minden évben 3-4 ezer sérülés szakszerű ellátásában vesznek részt önkénteseink, akik több esetben már életet is mentettek. Ezt a munkát elsősegélynyújtásban képzett fiatalok térítésmentesen végzik. Anyagi támogatással és önkéntességgel is hozzá lehet járulni ennek a hiánypótló munkának az elvégzéséhez.

A humanitárius bakancslista a csaladilap.hu weboldalon teljes terjedelmében megtalálható.

/Nyitókép: Jóri András/voroskereszt.hu/

FORRÁS
VOROSKERESZT.HU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.