Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2022. November 25. 08:15, péntek | Helyi

Fiával együtt akart meghalni

Fiával együtt akart meghalni

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett a bíróság.

Súlyosították annak a nőnek a büntetését, aki az általa vezetett személygépkocsival szándékosan tért át a másik forgalmi sávba és ott összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival.

Az anya 2017. május 5-én gyermekével közlekedett autójában. Kisfia hátul, biztonsági gyermekülésben utazott. A nő öngyilkos akart lenni, ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik járműnek. A 85. számú főúton legalább 114 km/h sebességgel haladt, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba. A szemből érkező jármű vezetője azonban észrevette, hogy valami nincs rendben, ezért lassított és a jobb oldali útpadka felé kormányozta a járművét. A nő azonban lassítás nélkül hajtott neki. Ennek következtében pedig autója többször átpördült és az oldalára borult. Az anya és 5 éves gyermeke a biztonsági övnek öszönhetően 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nő pszichiátriai beteg, ami súlyosan korlátozta őt a cselekménye következményeinek felismerésében. A Győri Törvényszék az anyát minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását azonban 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának az emelése érdekében jelentett be fellebbezést. A Győri Ítélőtábla a nőt közúti járművezetéstől eltiltás büntetését 8 évre súlyosította.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 09:15, szombat | Helyi

A Mikulás a győri Vásárcsarnokba is ellátogat

A szokásos, gazdag karácsonyi árukínálat mellett idén meglepetés várja a vásárlókat december 6-án a győri vásárcsarnokban. – írja a Győr-Szol.

2023. December 02. 08:16, szombat | Helyi

Korszerűbb lett a hulladékgazdálkodás

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Győr és környéke hulladékgazdálkodását.

2023. December 02. 07:16, szombat | Helyi

Az adventi időszakban megnő a lakástüzek száma

Decembereben jelentősen megnő a lakástüzek száma, naponta országosan átlagosan több, mint 20 otthon gyullad ki, vagyis szinte minden órára jut egy lakástűz.

2023. December 01. 09:15, péntek | Helyi

Kiválóan szerepeltek a UNI-Győri Úszó SE úszói Gödöllőn

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Széchenyi Egyetem és a Győri Úszó SE együttműködése: Az idei évtől új néven, UNI-Győri Úszó SE néven szerepelnek az ország legjobb vidéki úszócsapatának versenyzői.