Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Április 04. 13:08, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Bajnai bankadójavaslata százmilliárdot venne ki a büdzséből

Fidesz: Bajnai bankadójavaslata százmilliárdot venne ki a büdzséből

A Fidesz szerint százmilliárd forintot venne ki a költségvetésből Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek az az elképzelése, amely szerint a bankadó mértékét az európai átlagszintre mérsékelné.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője, Bajnai Gordon az osztrák Der Standard című liberális napilap internetes oldalán hétfőn megjelent interjúban jelentette ki egyebek mellett azt, hogy "nem akarom alapvetően megszüntetni a bankadót, de azt az európai átlagos szintre akarom visszavezetni".
Erre reagálva Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Bajnai Gordon ezzel százmilliárd forintot venne ki a költségvetésből.
A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a magyar büdzsében a bankadóból befolyó bevétel nagyon fontos a stabilitás érdekében. Felidézte, míg 2010 előtt "nevetségesen alacsony összeget", 13 milliárd forintot fizettek be a pénzintézetek a költségvetésbe, addig tavaly ez 187 milliárd volt, az idén pedig a tervek szerint 144 milliárd forint lesz.
"Ugyan miből finanszírozná, miből pótolná ezt a százmilliárd forintot Bajnai Gordon, amelyet a bankoknak elengedne gyakorlatilag?" - tette fel a kérdést Zsigó Róbert.
Véleménye szerint félő, hogy ha a volt kormányfő lehetőséget kapna, ugyanaz történne, mint 2010 előtt, vagyis ennek árát "megint a magyar családokkal fizettetnék meg", csökkenne a gyes, nőnének a középosztály járulékterhei, és veszélybe kerülne a családi adókedvezmény.
A fideszes képviselő felháborítónak nevezte, hogy "Bajnai Gordon újra a bankok oldalára áll".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: