Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 19. 17:52, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: veszélyes és szélsőséges Gyurcsány és Bajnai gazdaságpolitikája

Fidesz: veszélyes és szélsőséges Gyurcsány és Bajnai gazdaságpolitikája

Veszélyesnek és szélsőségesnek nevezte a Fidesz kommunikációs igazgatója a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök által képviselt gazdaságpolitikai elképzeléseket keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Veszélyesnek és szélsőségesnek nevezte a Fidesz kommunikációs igazgatója a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök által képviselt gazdaságpolitikai elképzeléseket keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté szerint a két politikus programja gyakorlatilag ugyanaz: adóemelés, a bankadó és a családi adókedvezmény megszüntetése vagy csökkentése.
A kormánypárt kommunikációs igazgatója Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének keddi évértékelő beszédével egy időben tartott sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta: Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon együtt tette tönkre az országot, és jelen pillanatban csak egy különbség van köztük: "Gyurcsány bevállalja, Bajnai pedig sumákol", a mondanivalójuk, az észjárásuk és a programjuk azonban nagyjából megegyezik.
Mint fogalmazott, "két ember, két nap, egy program": hétfőn Bajnai Gordon ismertette a bankárprogramot, kedden pedig Gyurcsány Ferenc folytatja.
Kocsis Máté szerint ha a két volt miniszterelnökön múlna, akkor a bankadót és a családi adókedvezményt megszüntetnék vagy csökkentenék, a családok támogatását visszaadnák a bankoknak, és emelnék az adókat. Utóbbival kapcsolatban azt mondta: "ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy a progresszív adózás adóemelést jelent. Gyurcsány 40 százalékban határozta meg, Bajnai még ahhoz is gyáva volt, hogy bevallja, mennyivel".
A fideszes politikus közölte azt is, hogy a DK programjából világosan kiderül, ismét ingatlanadót, tandíjat és vizitdíjat vezetnének be, Bajnai Gordon ezekben a kérdésekben is "sumákol".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során