Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. November 17. 12:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Figyeljünk biztonságunkra a közeledő ünnepek alatt!

Figyeljünk biztonságunkra a közeledő ünnepek alatt!

Közeleg az advent és évről-évre egyre népszerűbbek az adventi koszorúk.

Természetes módon az emberek többségének az ünnepi készülődés időszakáról nem a tűzvédelem jut eszébe, ezért is fordulhat elő, hogy az adventi koszorúkon elhelyezett gyertyák tüzet okozhatnak.

Azért, hogy az adventi várakozás időszaka, az ünnepi készülődés és a meghitt ünnep tűz- és balesetmentesen teljék, annak bensőséges hangulatát ne árnyékolhassa be semmilyen előre nem várt esemény, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi biztonsági rendszabályok betartására hívja fel a lakosság figyelmét:

Az adventi koszorút úgy helyezzék el a lakásban, hogy alatta terítő ne legyen, vagy nem éghető alátétet (fém, vagy hőálló üveglap stb.) használjanak, mivel a gyertyalánghoz közel lévő éghető anyagot (papír, éghető díszítés, stb.) a gyertyaláng hője - vagy a lecsepegő, esetleg égve lecsepegő forró gyertya - meggyújthatja. A közelben lévő éghető anyag meggyulladhat akkor is, ha az égve, őrizetlenül hagyott gyertya „tövig ég”.

Az adventi koszorún a meggyújtott gyertyákat minden esetben oltsák el, ha a helyiséget, vagy a lakást elhagyják, mert az égve felejtett gyertyák könnyen tüzet okozhatnak.

Amennyiben mégis tűz keletkezik az otthonukban, azt azonnal jelezzék a tűzoltóságra, majd fizikai és egészségi állapotuknak megfelelő mértékben igyekezzenek megakadályozni a lángok kiterjedését!

Címkék: advent

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.