Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Augusztus 29. 14:49, vasárnap | Bulvár
Forrás: Story Online

Finisben a Zimmer Feri 2. forgatása

Finisben a Zimmer Feri 2. forgatása

Tímár Péter direktori utasításaitól zeng a ráckevei kastély, a vége felé közelít a Zimmer Feri második részének forgatása. A lesötétített épület ódon falai közt jártunk és beleshettünk a kulisszák mögé. A történetben bármi

"Lassabban!" -  hangzik már messziről Tímár Péter érces hangja, a stáb sokadszorra veszi fel a besötétített ráckevei Savoyai kastélyszállóban a soron következő jelenetet Pogány Judittal, Szarvas Józseffel és Kovács Vandával. Ám a színészek fáradhatatlanok, már megszokták a rendező egyéni stílusát, a forgatás jó hangulatban folyik.

"Ez egy koncentrációs gyakorlat, amely minden színészt próbára tesz, hiszen más gesztusrendszert kell alkalmaznunk, mint például a színpadon. De a Zimmer Feri első részének forgatásán már megszoktuk, hogy Péter sajátos technikával dolgozik" - árulta el Pogány Judit, aki ismét magára ölti Fikász Vilma otthonkáját.
 

Tímár Péter jellegzetes lelassított majd újra felgyorsított képsorai először az Egészséges erotikában jelentek meg. A technika azonban a Csinibabában forrott ki igazán, amely a Zimmer Feri világához illik leginkább a rendező bevallása szerint. "Szeretek beleavatkozni a valóságba, nem lefényképezett színházat hozok létre. A valóság egy kivonatát látjuk, amely elidegenít, ugyanakkor vidámságot hív elő. Ráadásul egyfajta játékosságot hoz elő a színészekből is. Sokszor a ők szólnak, hogy egy-egy fejmozdulat röhejes lehet visszalassítva" - mondta Tímár Péter, aki szerint a főszerepet játszó Reviczky Gábor pályája csúcsán van.  "Most forrott ki igazán, tudja, meddig mehet el mimikájával, és fáradhatatlan".
 

 
 
 
A Fikász család történetének újabb fejezetében szellemek és szellemvadászok is feltűnnek. Így Reviczky Gábor, Pogány Judit, Szarvas József, és Kovács Vanda mellett új szereplők is feltűnnek, többek között Molnár Piroska, Schell Judit, Szabó Győző, Hajdú Steve és Kálloy Molnár Péter személyében. Gőzerővel folyik a munka: Tímár Péter nyolc nap alatt írta meg a forgatókönyvet, a forgatás csupán huszonöt napig tart, az utómunkálatokra pedig mindössze három hónap áll rendelkezésre, ugyanis a filmet a tervek szerint decemberben mutatják be.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült