Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 25. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Fittipaldi: Schumacher jövőre világbajnok lesz

Fittipaldi: Schumacher jövőre világbajnok lesz

A hetvenes évek elején két Formula–1-es világbajnoki címet szerző Emerson Fittipaldi úgy véli, Michael Schumacher jövőre a világbajnokság egyik fő esélyeseként áll rajthoz. A brazil legenda azután fogalmazta meg véleményét, hogy elbe

„A minap együtt ebédeltem Ross-szal, és abból, amit elmondott, úgy vélem, a következő Mercedest Michaelre szabják, elég túlkormányozott lesz ahhoz, hogy élvezze a vezetést – mondta Fittipaldi a Timesnak adott interjújában. – Az új gumik megszokására is ugyanannyi ideje lesz, mint riválisainak. Hihetetlen önbizalma van, biztosan versenyben lesz a vébécímért, és szerintem meg is tudja nyerni."


Schumacher az idén három év kihagyás után tért vissza, a 2009-ben mindkét vb-címet megnyerő Brawnból átalakult Mercedes-istállóhoz. Az idei kocsival azonban még dobogós helyezést sem tudott szerezni, és nagyon kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől (142–72-re).

„Semmit sem kopott a tudása, és életkortól függetlenül minden megtett kilométerrel csak tanulsz vezetni, jobbá válsz. Brawnnak már csak 2011-en jár az esze, ami jó jel Michael számára" – mondta 1972 és 1974 világbajnoka.

Fittipaldi szerint persze Sebastian Vettel esélye az ismétlésre legalább akkora, de figyelmeztette a németet, hogy a cím megvédése nehezebb, mint a megszerzése – neki nem is sikerült.

„Most, hogy világbajnok lett, mindenki elvárja tőle, hogy ismételjen, és óriási nyomás nehezedik a vállára – fogalmazott Fittipaldi. – Ha ez a nyomás teherré alakul, romboló hatása lehet. Amikor én először világbajnok lettem, csak akkor fogtam fel igazán, amikor láttam az újságokban. Talán ő is így van ezzel, ráadásul Alonsót összeszedettebb versenyzőnek tartom nála."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,