Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Augusztus 02. 19:16, kedd | Helyi sport
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

FOCIPÁLYÁT AVATTAK PINNYÉDEN

FOCIPÁLYÁT AVATTAK PINNYÉDEN

Több, mint 10 millió forintból füves labdarúgó pályát avattak Pinnyéden.

A folyamatosan fejlődő és gyarapodó városrészben óriási igény volt a sportos fejlesztésre, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy támogatja a beruházást. A 20X40 méteres pályát 4 méter magas kerítéssel vették körbe, a fű karbantartását pedig öntőző rendszer segíti. A pályaavatón Fekete Dávid alpolgármester azt mondta, a város a külső kerületek fejlesztésére is kiemelt hangsúlyt fektet, ennek jó példája a pinnyédiek új büszkesége.

Egyre többen költöznek Pinnyédre, a városrészben sok gyerekes család él, számukra volt kiemelten fontos, a megfelelő mozgáslehetőség biztosítása. A lakók megkeresték Szeles Szabolcs önkormányzati képviselőt, hogy segítsen megvalósítani álmukat, egy füves labdarúgó pályát. „Jogos igény volt a pinnyédiek részéről, hogy folytassuk a korábban megkezdett fejlesztéseket, melyekkel az itt élő családoknak kedvezünk” – mondta Szeles Szabolcs. Több, mint 10 millió forintba került a focipálya, amely 20X40 méteres és 4 méter magas kerítéssel vették körbe. Mivel természetes fű borítja a pályát, öntözőrendszert is kiépített a Győr – Szol, a fejlesztés kivitelezője. „Győr egy sportos város, ahol jelenleg is számtalan, sporttal kapcsolatos fejlesztés zajlik, ennek egy újabb eleme a most átadott focipálya” – mondta Fekete Dávid alpolgármester a létesítmény avatóján. A beruházást teljes egészében az önkormányzat finanszírozta, a pálya fenntartásába azonban a helyi civilek is bekapcsolódnak, ők fűnyírással, takarítással segítenek rendben tartani a pályát. „A környéken, a Bercsényi ligetben, Újvárosban és Szigetben egyre több, a 2017 – es EYOF – fal kapcsolatos fejlesztés valósul meg, ezeknek pedig Pinnyéd is haszonélvezője, hiszen innen alig néhány perc alatt el lehet jutni olyan létesítményekbe, ahol sportos szenvedélyüknek hódolhatnak a pinnyédiek” – tette hozzá Szeles Szabolcs. Ha pedig fociznának egy jót a környékbeli gyerekek, most már a vadonatúj, füves pályán tehetik meg ezt. - számolt be a gyorplusz.hu.

Címkék: focipálya, pinnyéd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt