Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Augusztus 02. 19:16, kedd | Helyi sport
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

FOCIPÁLYÁT AVATTAK PINNYÉDEN

FOCIPÁLYÁT AVATTAK PINNYÉDEN

Több, mint 10 millió forintból füves labdarúgó pályát avattak Pinnyéden.

A folyamatosan fejlődő és gyarapodó városrészben óriási igény volt a sportos fejlesztésre, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy támogatja a beruházást. A 20X40 méteres pályát 4 méter magas kerítéssel vették körbe, a fű karbantartását pedig öntőző rendszer segíti. A pályaavatón Fekete Dávid alpolgármester azt mondta, a város a külső kerületek fejlesztésére is kiemelt hangsúlyt fektet, ennek jó példája a pinnyédiek új büszkesége.

Egyre többen költöznek Pinnyédre, a városrészben sok gyerekes család él, számukra volt kiemelten fontos, a megfelelő mozgáslehetőség biztosítása. A lakók megkeresték Szeles Szabolcs önkormányzati képviselőt, hogy segítsen megvalósítani álmukat, egy füves labdarúgó pályát. „Jogos igény volt a pinnyédiek részéről, hogy folytassuk a korábban megkezdett fejlesztéseket, melyekkel az itt élő családoknak kedvezünk” – mondta Szeles Szabolcs. Több, mint 10 millió forintba került a focipálya, amely 20X40 méteres és 4 méter magas kerítéssel vették körbe. Mivel természetes fű borítja a pályát, öntözőrendszert is kiépített a Győr – Szol, a fejlesztés kivitelezője. „Győr egy sportos város, ahol jelenleg is számtalan, sporttal kapcsolatos fejlesztés zajlik, ennek egy újabb eleme a most átadott focipálya” – mondta Fekete Dávid alpolgármester a létesítmény avatóján. A beruházást teljes egészében az önkormányzat finanszírozta, a pálya fenntartásába azonban a helyi civilek is bekapcsolódnak, ők fűnyírással, takarítással segítenek rendben tartani a pályát. „A környéken, a Bercsényi ligetben, Újvárosban és Szigetben egyre több, a 2017 – es EYOF – fal kapcsolatos fejlesztés valósul meg, ezeknek pedig Pinnyéd is haszonélvezője, hiszen innen alig néhány perc alatt el lehet jutni olyan létesítményekbe, ahol sportos szenvedélyüknek hódolhatnak a pinnyédiek” – tette hozzá Szeles Szabolcs. Ha pedig fociznának egy jót a környékbeli gyerekek, most már a vadonatúj, füves pályán tehetik meg ezt. - számolt be a gyorplusz.hu.

Címkék: focipálya, pinnyéd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.