Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 17. 13:44, kedd | Helyi

Fogápolási tippek kezdőknek, fogorvosoktól

Fogápolási tippek kezdőknek, fogorvosoktól

Fogunk védelme rendkívül fontos!

Sokan nincsenek tisztába azzal, hogy bizony már kisgyermekkortól kezdve a rendszeres és tudatos fogápolás mennyire nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy ez felnőttkorban rutinszerű legyen majd. Amikor fogorvoshoz kénytelenek menni valamilyen panasszal, akkor szembesülnek vele az emberek, hogy milyen drága mulatság lesz majd megcsináltatni a problémás fogakat, a szóviccel élve, úgy fogják kifizetni a kezelés árát, „mintha a fogukat húznák”. Pedig fogunk egészségéért rengeteg mindent tehetünk akkor, ha megértjük, hogy valóban a mindennapos, kényelmes élethez szükséges „kincsek” vannak a szánkban. A legtöbb ember retteg a fogorvostól, pedig tisztában vannak azzal is, hogy a jelentkező fájdalom valószínűleg a mi hanyagságunk eredménye lehet, nem pedig az orvosé.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy fogaink sokáig szépek és egészségesek legyenek? A hangsúlyt mindig a megelőzésre kell fektetni! Ennek érdekében célszerű naponta kétszer fogat mosni, melyek minimum két percig tartsanak, legyen szó sima, vagy épp elektromos fogkefe használatáról. Sokan alábecsülik a fogselyem, fogköztisztító jelentőségét -pedig rettentő fontos a fogközök megtisztításában- melyet naponta akár többször is használhatunk. Fogápolás terén kitűnő kiegészítője a fogkefének a szájzuhany is. Sokat tehetünk még fogaink egészségéért, ha oda figyelünk az étkezésünkre is. Az lenne a leghatékonyabb kétség kívül, ha a cukros ételeket és italokat teljesen elhagynánk, de ha már még is fogyasztunk, akkor mindéképp mossunk fogat utánuk. Szánjunk arra időt egy évben legalább egyszer, hogy felkeressük fogorvosunkat, ellenőrizze fogaink állapotát. Ezzel megelőzhetjük azt, hogy fájdalmat okozzon egy-egy fog, hiszen időben megkaphatja a páciens a szükséges kezelést.

A mindennapi fogápolás fontosságát sosem szabad alábecsülni, ezért is érdemes szétnézni az olyan weboldalon, mint a Profimed. Kattintsanak a linkre, és máris egy olyan oldalon találják majd magukat, ahol minden féle, fogápoláshoz szükséges kelléket be tudnak majd szerezni. Kínálatukban megtalálják majd a legmodernebb technológiával megálmodott elektromos fogkeféket, a hagyományos fogkeféket, a különböző fehérítő pasztákat, a fogköztisztító keféket, a szájöblítő készítményeket, és egyéb, bőrápolásra alkalmas kozmetikumokat is. Érdemes folyamatosan ellátogatni az oldalra, hiszen számos akcióba lehet belebotlani náluk, így még akár spórolni is tudunk majd. A sokféle termék mellett érdekes és hasznos cikkek is szerepelnek a Profimed oldalán, melyek a segítségükre lehetnek a kezdőknek és haladóknak is a fogápolás terén. Kezdjenek el időben törődni fogaik egészségével, hiszen nem csak a fájdalmas beavatkozásoktól kímélhetik meg magukat, de a pénztárcájuknak is jól fog esni, ha nem kell majd a fogaik megmentésére spórolni időről időre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.