Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Foglyul ejtette egy anya és lánya egy kormányhivatal munkatársait

Foglyul ejtette egy anya és lánya egy kormányhivatal munkatársait

Vádemelési javaslattal zárták a csepeli rendőrök annak az anyának és a lányának az ügyét, akik sértegették és nem engedték távozni a kormányhivatal munkatársait.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytatott S. Mária 57 éves és S. Katalin 32 éves budapesti lakosok ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. Kerületi Kormányhivatal két munkatársa március 7-én felkereste a lakásukon a két nőt azért, hogy egy általuk beadott kérelem miatt környezettanulmányt készítsen. S. Mária sérelmezte a környezettanulmányhoz kapcsolódó kérdéseket, és szidalmazni kezdte a kormányhivatal munkatársait, akik abbahagyták a környezettanulmány írását. S. Katalin ekkor a lakásuk ajtaját bezárta, és nem engedte ki a lakásból a két nőt, akik telefonon kértek segítséget a munkahelyi vezetőjüktől. S. Mária és S. Katalin ekkor kiengedték a lakásukból a kormányhivatal munkatársait, de továbbra is sértegették és fenyegették őket, majd S. Mária az egyik hölgyet megütötte.

Az ügyben indult nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.