Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2010. Április 28. 07:33, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Fojtogató állapotok között vannak

Fojtogató állapotok között vannak

Az állami gondozottak családi pótlékára kényszerülhetnek a nevelőotthonok a költségvetési megszorítások miatt. Egy tavalyi törvénymódosítással vált lehetővé az intézmények számára, hogy a családi pótlék egy részéből fedezzé

 

A koroncózöldmajori otthon enyhe vagy közepes mértékben sérült értelmi fogyatékosok képzését és rehabilitációs foglalkoztatását végzi. Az elmúlt három évben 20 százalékos bevételkieséssel járt az állami normatíva csökkentése. A fenntartó igyekezett pótolni a kieső pénzt, de 10 százalékos megtakarítást kért a dologi kiadásokból. Az 56 lakóra 25 gondozó jut.

 

A Győr-Moson-Sopron megyei gyermekvédelmi központ két lakásotthonának bezárására és az ott dolgozó 10 alkalmazott elbocsátására kényszerült. A központ vezetője azt mondja, az állami finanszírozás a költségek negyedét fedezi, ezért két fokkal lejjebb vették a fűtést. Elköltik a fiatalok családi pótlékának felét is, amire egy törvénymódosítás jogosítja fel a nevelőotthonokat. „Fel is kell használnunk, hogy ezzel bővítsük ki a ruhatárukat. A személyes szükségletüket ezzel tudjuk biztosítani. Teszem azt, a zsebpénzüket ebből tudjuk finanszírozni. Napi szinten érezzük sajnos, hogy a megszorítások húsba vágóak" - fogalmazott Hegyi Attila, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának igazgatója.

A megyei önkormányzat hat bentlakásos intézményt tart fenn 1017 férőhellyel. A szociális ellátásra jutó finanszírozás 2010-ben 110 millió forinttal csökkent a térségben.

(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 15:06, vasárnap | Belföld

Palkovics: Magyarországnak van elegendő vize

Magyarországnak van elegendő vize, de nem mindegy, hogy a vízkészlettel hogyan bánunk - emelte ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombat este Győrben, a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen.

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.

2022. Július 03. 09:29, vasárnap | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula, kedden érkezik egy hidegfront

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A kedden érkező hidegfront mérsékelheti a kánikulát - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.