Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 18. 06:44, csütörtök | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Fokozott rendőrségi ellenőrzés

Fokozott rendőrségi ellenőrzés

A balesetek megelőzése, valamint a sebességhatárt megszegők forgalomból való kiszűrése érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzést tart a megye főútvonalain.

Az ellenőrzés hatékonyságának növelése érdekében légi támogatást is igénybe veszünk a kirívóan durva szabályszegők forgalomból történő kiszűrésére.
Megyénkben a fő közlekedési útakon, illetve az M1-es autópálya megyei szakaszán 2013. első negyedévében a tavalyi év hasonló időszakához képest nőtt a gyorshajtásból bekövetkezett sérüléses balesetek száma.

A balesetek megelőzése, a gyorshajtók kiszűrése érdekében az M1-es autópályán folyamatos a sebességmérés. Április 18. és április 20. között nemzetközi TISPOL akció keretében fokozottan kell számolni a sebességellenőrző berendezések jelenlétével. A cél a fokozottan veszélyes útszakaszokon a tragédiák megelőzése, melyre a megyénkben bekövetkezett halálos balesetek magas száma is figyelmeztet.

A balesetek, halálos tragédiák megelőzése érdekében a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottságarra kéri a közlekedőket, a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben, s fokozottan tartsák be a közúti közlekedés, a vasúti átjárókon áthaladás szabályait!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?