Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 10. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: ComPRess | Bécs Város Képviseleti Irodája

Fokozottan ellenőrzik a bicikliseket Bécsben

Fokozottan ellenőrzik a bicikliseket Bécsben

Július eleje óta fokozottan ellenőrzik a kerékpárosokat az osztrák fővárosban, ahol hamarosan kerékpáros közlekedési megbízott is munkába áll.

Mivel Bécs a nyári hónapokban tele van turistákkal, akik a nevezetességek környékén bolyongva nemigen figyelnek oda a kerékpárosokra, a balesetek megelőzése érdekében július óta fokozottan ellenőrzik a bringásokat.
Elsősorban azt nézik, hogy a biciklisek ne kerekezzenek a járdákon és a gyalogos övezetekben, illetve hogy betartsák a közlekedési szabályokat.

Eddig 127 esetben figyelmeztették a szabályszegőket, 94 helyszíni bírság és 101 feljelentés született, két kerekező pedig előzetes letartóztatásba került. Mivel a 0,8 ezrelékes véralkoholszint a kerékpárral közlekedőkre is vonatkozik, ittasság miatt tíz biciklis ellen indítottak eljárást. Ők négyszámjegyű (3.600 eurós) csekkre számíthatnak.

A piros lámpa és az egyirányú utca figyelmen kívül hagyása 36 illetve 35 euróba kerül, míg a járdán, gyalogos övezetben vagy éjszaka kivilágítatlanul biciklizést 21 euróval büntetik. A hiányosan felszerelt kerékpárral útnak indulók pénzbírsága 14 euró.

A nyár végéig tartó ellenőrzéseket elsősorban biciklis rendőrök végzik, akiknek a munkaköre teljesen megegyezik a többi kollégájukéval. A bécsi rendőrség kerékpáros egysége jelenleg 46 kiképzett biciklis rendőrből áll.

Hamarosan kerékpáros közlekedési megbízottja is lesz az osztrák fővárosnak, amely 2015-ig meg szeretné kétszerezni a kerékpáros közlekedés arányát. Az újonnan létrehozott pozícióra több mint 440-en jelentkeztek, a kiválasztási eljárás várhatóan októberre zárul le.

A városi „főbringás“ feladata, hogy összekötő kapocs legyen a polgárok, a biciklis szervezetek és a városháza között, és tevékenyen hozzájáruljon a kerékpáros közlekedés fejlesztéséhez Bécsben. A kerékpáros rendezvények és a biciklis kultúra fejlődését szolgáló tevékenységek szervezése éppúgy a munkájához tartozik, mint a különböző ötletek és koncepciók összegyűjtése, vizsgálata és továbbfejlesztése.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.